Rune Fog Quintet

Torsdag 9. juni kl. 19:30, Bygningen i Vejle

Ny dato for denne koncert

JIVE-EKSPERIMENT: Musician’s choice – giv frihed, få fed musik!

Som et eksperiment her i Corona-tiden har JIVE ladet den unge bassist, Rune Fog-Nielsen få frie hænder til at skabe en koncert, som HAN kan stå inde for. Det vi ville var at høre Rune Fog-Nielsen i en fremtrædende rolle, når han selv frit vælger den musikalske kontekst.

Vi gør dette, fordi vi mødte Rune som medlem af saxofonisten Anders Gaardmands orkester, som gav koncert i JIVE dette efterår. Det var tydeligt, at her var en af de kommende bas-stjerner i Danmark. Rune er kun 23 år og er virkelig et navn allerede, hvilket musikalske samarbejder med store etablerede stjerner viser. Her kan bl.a. nævnes Thomas Franck, Carl Winther, Bernt Rosengren, Christina von Bülow og Ben Besiakov.

Og hvilke musikalske jazz-løver, Rune Fog har tryllet frem til “My choice”-koncerten i JIVE. Det bliver nemlig med saxofonisten Søren Høst, guitaristen Jacob Artved og den svenske trommeslager, Cornelia Nilsson at Rune vil præsentere det bedste, som han står for i jazzen.

Disse unge løver og løvinde kender selvfølgelig hinanden. Større er den danske jazz-scene heller ikke. De har dog aldrig spillet i samme gruppe før, men nu bliver det altså en realitet. Hvor vil sådan et stærkt hold af unge musikere så hen musikalsk?  De vil lægge vægt på den melodiske jazz med respekt for traditionen. Det er nemlig et kendetegn for tidens unge musikere, at de ved, hvis skuldre de står på. Vi er altså mest i hard bop-land, hvor Dexter, Miles, Mingus, Shorter og mange flere er inspirationen. I lyset af orkestrets ikke-permanente karakter er der ikke så meget ny-komponeret materiale, men mere 50’er og 60’ernes gyldne jazz-tid. Det er kompositioner, som en moderne jazzmusiker kender, har spillet mange gange og har set, hvilke muligheder netop han/hun har for at præge musikken. Endnu vigtigere er samspillet mellem og synergi-effekten af de unge musikere. Det vil bidrage til den musikalske tsunami-bølge, der vil skylle ind over os denne aften.

Svenske Cornelia Nilsson på trommer bliver rytmemakker med Rune Fog. Hun begyndte allerede seriøst med trommerne som 7-årig. Nu 20 år senere er hun et veletableret navn på den skandinaviske jazz-scene. Hun har haft Louis Hayes, den stærke amerikanske trommeslager, som lærer. Cornelia har en let, levende og legende tilgang til trommerne. Hendes soloer er ikke bare udtryk for demokrati i bandet. Hun har virkelig en historie at berette hver gang, så det bliver en nødvendighed at høre, hvordan trommerne forholder sig til det pågældende tema.
Guitaristen Jacob Artved, nu 23 år, er et af de største talenter i tidens jazz. Han er flere gange prisvinder, har egne grupper og har faktisk haft førnævnte trommeslager Louis Hayes med i sin kvartet! Mr. Hayes spiller altså ikke med hvem som helst. Det fortæller lidt om Jacob Artved. Det bliver first time hos os i JIVE, og vi glæder os til at præsentere Jacobs fantastiske jazz-guitarspil.

Hertil kommer saxofonisten Søren Høst, 28 år.  Han er et af landets største talenter. Han spiller tenorsaxofon på en måde, så han er helt sin egen og med et vældigt overskud i kraft, rytmik og udstråling. Søren Høst spillede hos JIVE for et par sæsoner siden, og det blev en fantastisk koncert. Lige siden har vi ønsket at præsentere Søren igen, og nu sker det altså, takket være Rune Fogs dream-team orkester.

Endelig er det blevet meddelt, at den oprindelig kvartet er blevet til en kvintet, idet pianisten Zier Romme også kommer på scenen i JIVE.
Den 24-årige, Zier Romme Larsen er mand for at levere en omgang fornemt swingende klaverjazz. Han dyrker efterkrigstidens swing og bebop som noget helt autentisk midt i alle de retninger, der flyver om ørerne på os i disse år. Romme er fascineret af ægtheden og følelsen hos mestrene bag denne musik.

Vi har til denne koncert virkelig fået creme de la creme fra den københavnske jazzscene, musikere som vil præge musikken i mange år fremover. Kom og hør, hvorfor Rune Fog – med frit valg – har valgt netop disse fremragende, unge musikere.

Line-up:
Jacob Artved – guitar
Cornelia Nilsson – trommer
Søren Høst – tenor sax
Zier Romme – piano
Rune Fog-Nielsen – bas

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.