Fredrik Lundin & Odense Jazz Orchestra

Torsdag 2. februar 19:30, Bygningen i Vejle

 

JAZZ – I KAMP FOR KLIMAET

Saxofonisten, arrangøren og komponisten Fredrik Lundin har skabt et nyt storværk, som fremføres denne aften: “IT TAKES ALL KINDS (to make a world)

I værket er der fokus på klimaets vilkår, mennesket kamp for at understøtte det og HÅBET!

Diversitet (forskellighed) har en afgørende betydning. Det er ikke lige meget, om den sidste hawaiianske kærlighedsfugl uddør. Det er ikke lige meget, hvordan mennesket lever med regnskoven. Der skal være plads til alle med deres forskelligheder, uanset om det drejer sig om fauna, flora eller mennesker.

Hvordan sætter man så dette i musik, når man hedder Fredrik Lundin og har big bandet, Odense Jazz Orchestra, til sin rådighed med sin mesterlige dirigent, Torben Sminge?

Man komponerer big band satser om en fuglearts uddøen og lader fuglen synge sin kærlighed ud til verden.

Man lader mennesket vandre ud i landskabet til en summen af liv og en verden af farver – verden som den kunne være.

Man komponerer en sats om, hvor galt det kan gå i en ikke fjern fremtid, hvis vi ikke handler nu. Det er nærmest som sort-hvid musik, hvor farverne/tonerne ikke rigtigt kan blomstre.

Man inddrager hiphop-musik for at vise intensiteten i de unges kamp for deres fremtid, for de har forstået alvoren og vil kæmpe.

Kan en komponist, en dirigent og et professionelt big band så forløse alt dette? Ja, det kan de, og der spilles på mange strenge undervejs. Forvent altså overraskende, ikke-traditionel big band musik. Forvent at møde instrumenter, du normalt ikke møder i denne sammenhæng, fx flugabone, kontrabas-klarinet, trækharmonika, dobro og synthesizer.

Fredrik Lundin har nu gennem 40 år været en ledende kraft på den danske og europæiske jazz-scene. Han har formået i hele sin karriere at holde musikken frisk og nutidig og samtidig vist nye veje i jazzen.

Kom og hør, når jazzen bidrager til kampen for et bedre klima. Her kan du selv blive ladet op med tanker og håb, før du selv igen tager din plads i kampen.

Musikken havde urpremiere og blev udgivet i november 2022.

Line-up:
Fredrik Lundin – sax
Torben Sminge – dirigent
Odense Jazz Orchestra

Entre 180 kr. / medlemmer 140 kr. / unge-medlemmer 80 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.