HOLON Trio

Torsdag 23. februar 19:30, Bygningen i Vejle

 

De nye jazz-vinde fra Berlin blæser over JIVE i Vejle

Denne aften kan du opleve en piano-trio med meget stærke unge musikere med udgangspunkt i Berlin, som er kraftcentret i europæisk jazz i disse år.

De tre HOLON Trio-medlemmer mødte hinanden i Jazz Institute Berlin og fandt synergi i mødet med hinanden. Den tysk-nigerianske trommeslager Lukas Akintaya, den svenske pianist Povel Widestrand og den danske bassist, Mathias Højgaard Jensen oplevede, at de kunne skabe et nyt, unikt udtryk inden for det harmonisk-melodiske piano-trio format.

At lave en piano-trio er at stå på skuldrene af giganter, da netop dette format er en konge-disciplin i jazzen. Man bliver set sammen med fx Bill Evans Trio, Esbjörn Svensson Trio og i disse år Brad Mehldau Trio – alle legendariske trioer.

Trio-formatet signalerer, at der er solistisk kraft, at der er en høj grad af ligeværdighed, at man spiller med ét åndedrag, en tanke.

Navnet HOLON fortæller om trioens fokus. En HOLON er noget, som i sig selv er en helhed. Samtidig er en HOLON en del af en større helhed på samme måde som en celle er en konkret ting, som er del af fx et organ, som igen er del af en krop.

HOLON-trio er netop en trio, hvor den enkelte musikers helhed bidrager ligeværdigt til helheden i orkestret, som igen bidrager til jazzscenen i Berlin, som igen bidrager til verdens jazzscene, som igen bidrager til den kosmiske musik.

Den svenske pianist Povel Widestrand er en blændende dygtig pianist, som har masser af historier at fortælle med sin sprudlende, melodiske fantasi. Vi kommer på spændende ture, og alle HOLON Trios musikere er med, og trommerne accentuerer subtilt de spændende veje, der trædes i musikken.

Den tysk-nigerianske trommeslager, Lukas Akintaya, har slået sit navn fast på den tyske jazzscene og deltaget i flere europæiske jazz-projekter. Han spiller både med drive og forståelse for at støtte, når andre i trioen har soloer.

Bassen har en fremtrædende rolle i trioens oftest originale kompositioner. Danske Mathias Højgaard, som spiller bas, bor i New York, hvorfra hans verden udgår.

At søge sine udfordringer netop der, fortæller noget om Mathias’ store talent. Han vil komme til at præge den stolte danske jazz bassist-tradition.

HOLON Trio har tre udgivelser bag sig, som har fået flotte anmeldelser. Trioen er vinder af European Young Artists Jazz Award 2015. Denne trio vil sætte deres mærke på verden, og de har meget at give af.

En koncert med HOLON Trio er en forfriskende harmonisk, melodisk rejse på musikkens vinger.

Line-up:
Povel Widestrand – piano (S)
Lukas Akintaya – trommer (D)
Mathias Højgaard Jensen – bas (DK)

Entre 160 kr. / medlemmer 120 kr. / unge-medlemmer 70 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.