Jorge Rossy Danish Vibes Quartet

Onsdag 7.  juni 19:30, Bygningen i Vejle

 

“Good Vibes at Jive”

“Good Vibes” kan både betyde god stemning og en god vibrafon (instrumentet), og JIVE får denne aften besøg af den catalanske (spanske) trommeslager, pianist og vibrafonist Jorge Rossy med sin danske kvartet. Det er en kæmpe mulighed for at høre en af tidens allerstørste jazzmusikere.

Rossy er her, der og alle vegne i moderne jazz. Mest kendt er han måske for sine 10 år som stilskabende trommeslager i pianisten Brad Mehldau´s berømte trio i 1990´erne. Man kan “namedroppe” markante musikere i tidens jazz, og de har alle spillet eller indspillet med mesteren. Bare et par navne: Wayne Shorter, Joe Lovano, Palle Mikkelborg, Mark Turner, Al Foster og Joshua Redman…….

Rossy er også mesterlig på vibrafonen. Det er i denne rolle, vi skal opleve ham og hans danske kvartet. Vibrafonen er et instrument, der nærmest forbinder det percussive og det harmoniske. Det er et elektrisk instrument, hvor det også er muligt at “bøje” tonerne vha. pedal. Historisk set er de store mestre på instrumentet Milt Jackson, Gary Burton og Lionel Hampton. Jorge Rossy har hele pakken, der skal til for at bringe vibrafonens muligheder til fuld udfoldelse: En stor harmonisk forståelse, en enormt frodig solistisk kunnen og en teknik, der matcher det.

Jorge Rossy Danish Vibes Quartet vil præsentere musik fra deres nye album “Story From A Stranger” samt udpluk fra deres omfattende katalog af egne kompositioner og et par velvalgte standards. Kvartetten har nogle år på bagen og er særdeles godt sammenspillet.

I kvartetten møder vi Rossy som bandleader, komponist, musiker og stjernesolist. Han befinder sig i udsøgt selskab med tre musikere fra den danske jazz-elite.

Basunisten Mads Hyhne fra Vejle (!), bevæger sig ubesværet og med stort

overskud i alt fra traditionel jazz, pop- og folk til avantgarde og har spillet med stort set alle i cremen af dansk jazz, fra Hugo Rasmussen All Stars over DR big band til Pierre Dørge´s New Jungle Orchestra. Han har tidligere indspillet album og spillet med Jorge Rossy på Copenhagen Jazz Festival.

Bassist Nils Davidsen er en af de helt store danske bassister i linjen fra NHØP. Han har spillet med overalt og med sit rolige og stensikre spil er han en elsket sideman.

Trommeslager Martin Maretti Andersen er med sit bredtfavnende spil en efterspurgt trommeslager i både jazz og latin jazz. Han har indspillet mere end 60 albums, og også han har turneret verden rundt med Pierre Dørges New Jungle Orchestra.

Alle tre musikere har besøgt JIVE mange gange i tidens løb. Publikum elsker dem og ved, at det, de leverer, er jazz af højeste internationale klasse.

Musikken denne aften er en oase af ro og fordybelse midt i en kaotisk verden. Den er empatisk og vil heale verden gennem toner, hvilket er en del af Rossy’s intention. Let og lifligt smyger tonerne sig fra de fire instrumenter og væver smukke mønstre. Der er velklingende unisone forløb mellem Hyhne og Rossy, som afløses af soloer af høj klasse. Det er to usædvanlige solister; vibrafonen og trombonen. De er lidt hinandens modsætninger, men hvor de dog klæder hinanden her. I basunen kan du mærke musikerens åndedrag, som bliver musikkens åndedrag, som bliver dit åndedrag.

Bassen får også plads til at vandre, når vibrafonen lægger sig som et tæppe under den.

Nils Davidsen er en kilde af ro. Martin Marettis trommer er hele tiden understøttende, aldrig påtrængende. Det er musik, der healer.

Jorge Rossy Danish Vibes Quartet er et tilbud om tid til fordybelse, til at være til stede, til at søge musikkens sjæl sammen.

Line-up:
Jorge Rossy – vibrafon
Mads Hyhne – trombone
Nils Davidsen – bas
Martin Maretti Andersen – trommer

Entre 160 kr. / medlemmer 120 kr. / unge-medlemmer 70 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.