Jakob Dinesen / Anders AC Christensen / Laust Sonne

Mandag d. 22. april kl. 19:30, Bygningen i Vejle

 

Lad musikken strømme i nuet

Dette er intens musik fra en stor, dansk trio. Trioen består af danske top-musikere med erfaring fra både jazz, rock og pop. Her er jazzen dog udgangspunktet.

Trioen spiller både originalt materiale og numre af deres inspirationskilder, fx bassisten Charlie Haden og saxofonisten Eddie Harris. Der vil være hurtige intense numre, og der vil være ballader, der virkelig udfolder gruppens potentiale. Publikum vil opleve et nærvær og en intensitet fra scenen, der virkelig indbyder den enkelte til fordybelse i musikken. Ved at lade den strømme, slippe tankerne og overgive sig til nuet, vil man opleve både kropslig og åndelig energi.

Jakob Dinesen er en aldeles fremragende musiker med masser af original og spændende musik både bag sig og foran sig. Han har spillet hos JIVE mange gange i tidens løb og altid vist et mesterskab på sit instrument.

AC, Anders Christensen kender vist alle JIVEs venner. Han er vokset op i Vejle. Hans far var JIVEs første formand (mere om det i 2025 jubilæums-sæsonen). Han har i en lang årrække været primus motor i JIVEs julekoncerter og selvfølgelig også været her i andre forbindelser. Anders er en musiker på et højt internationalt niveau.

Laust Sonne er en søgende musiker, der følger sin sjæl. Han er ROCK-musiker med stort “R” sammen med rock-bandet DAD. Med dette band har han nået international berømmelse og spillet på store scener og festivaler. Når Laust Sonne har fri, så skal han ind, hvor hans jazz-sjæl næres, og det er i denne trio. Her kan han for alvor udfolde sig som den fremragende trommeslager, han er, også når han ikke står på “Orange Scene” på Roskilde Festivalen. Mød Laust Sonne, en brobygger mellem jazz og rock.

Musikken er en integreret helhed hvor alle musikerne deltager i musikkens fremdrift og åndedrag.

Rock-elementet i denne gruppe handler om energien og intensiteten, der spilles med. Jazz-elementet handler om fordybelsen. Pop-elementet handler om pulsen i musikken, om at tage hånd om publikum.

Trioen udspringer af den “gyldne generation af musikere”, der sprang ud i 90’erne. Nu har de nået et modent mester-niveau. Der er perfekt beherskelse af instrumentet, mange års erfaring og en viden om, hvor udviklingsmulighederne ligger. Det handler ikke om at kopiere, men om være sig selv med sin egen personlighed. Mulighederne ligger i at skabe sammen, i ligeværd i musikken, hvor alle instrumenter bidrager aktivt til helheden.

Det unge publikum kender måske disse musikere fra deres rock-baggrund. Her viser de vej ind i jazzen, hvor mulighederne for musikalsk udvikling kan være større, og hvorfor ikke bare fungere i begge verdener? Der er ingen modsætninger i musik. Genre-betegnelser er i virkeligheden kunstige grænser, som ikke gælder for en musiker af hjertet.

Oplev nuets kraft i denne trio, når den skaber samhørighed, sanselighed mellem sig og mellem musikere og publikum.

Line up:
Jakob Dinesen – sax
Anders AC Christensen – bas
Laust Sonne – trommer

Lyt her:
Sandino – en ballade med Dino/AC/Sonne
I’ve told every little star -Dino/AC/Sonne

Entre 160 kr. / medlemmer 120 kr. / unge-medlemmer 70 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.