Mine Miniaturer

Torsdag d. 1. februar kl. 19:30, Nørremarkskirken i Vejle

Kulturmøde: Jazz møder klassisk møder iransk tradition

Dette er JIVEs første koncert i Vinterjazz-samarbejdet med Vejle Bibliotek og Vejle Jazzklub.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Nørremarkskirken.

Dette er sangeren og komponisten, Camilla Dayyanis helt store, nyskabende projekt. Sammen med sit eget jazzorkester, Camilla Dayyani group, optræder en strygekvartet samt to iranske musikere med traditionelle, persiske instrumenter.
Projektet handler om “Både og IKKE enten eller”, og det viser i praksis, hvordan kulturer og genrer kan berige hinanden, både musikalsk og i livet som sådan.

Jazzbandet inkluderer de danske top-musikere, Fredrik Lundin og Thomas Sejten samt den polske pianist, Artur Tuznik. Jazz’en er virkelig i spil med disse musikere.
Strygekvartetten bidrager på smukkeste vis med den klassiske vinkel på musikken.
De to iranske (folke)musikere med deres traditionelle instrumenter bidrager til etniciteten og det folkelige.

Endelig er der hovedpersonen, dansk-iranske Camilla Dayyani, som har komponeret alt materialet og synger så smukt. Camillas stemme er stor og intens. Hun kan synge på både dansk, engelsk og Farsi. Det er virkelig en musiker og et menneske med noget på hjerte.

De fire musikalske elementer (jazz, klassisk, tradition og sang) går virkelig op i en højere enhed. Det er smuk musik til en vanskelig nutid. Her kan du mærke håbet, menneskeligheden og fællesskabet i udfoldelse.

Nørremarkskirken er valgt som spillested, da det er et smukt sted med en skøn akustik, som vil bidrage til den den sublime oplevelse, der er i vente. Samtidig er konceptet og budskabet i koncerten lige i Folkekirkens ånd.

Camilla Dayyanis store orkester er netop ved at lægge sidste hånd på en udgivelse, som har fået titlen, “Mine Miniaturer”, som forventes færdig til Vinterjazz-dagene. Titlen henviser til den gamle iransk/persiske tradition med at lave smukke miniature-malerier. Disse miniaturer har gennem tiden været en kilde til inspiration, lærdom og drømme. Sådanne miniaturer har inspireret Camilla til både tekst og musik.

En anden inspirationskilde er den store iransk/persiske lyrik-tradition, hvoraf mange læses også uden for den iranske kultur. Dette gælder bl.a. digteren RUMI, som er verdenskendt, ikke mindst for sine kærlighedsdigte:

“Din opgave er ikke at søge kærligheden, men blot at søge og finde det, inden i dig selv, som du har opbygget imod kærligheden”.
“Afsked er kun for dem, der elsker med øjnene. For de, som elsker med hjertet og med sjælen, er der ingen adskillelse”.
“Hvis jeg elsker mig selv, så elsker jeg dig. Hvis jeg elsker dig, så elsker jeg mig selv”.

Camilla Dayyani er et  musikalsk fyrtårn på den danske musikscene. En rig oplevelse venter forude med “Mine Miniaturer”-projektet, som du kan opleve hos JIVE i Nørremarkskirken i Vejle.

Lineup:

Camilla Dayyani – Vokal
Fredrik Lundin – Saxofoner og fløjter
Artur Tuznik – Klaver
Thomas Sejten – Bas
Tue Lautrup – ViolinM
Marie Lestrelin – violin
Trine Dalsgaard – Bratsch
Samira Dayyani – Cello
Mohammad Ali Merati – Kamanche(persisk violin)
Nazanin Ranjpour – Daf og Bendir (persisk percussion)

Hilsen Fra Camilla Dayyani HER

Lyt her:
Camilla Dayyani Mine MiniaturerCamilla Dayyani 2

Entre 160 kr. / medlemmer 120 kr. / unge-medlemmer 70 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.