Zambrini – Bodilsen – Maretti Andersen

Onsdag d. 21. februar kl. 19:30, Bygningen i Vejle

VARM ITALIENER I DET KOLDE DANMARK

VINTERJAZZ  2024 – Det er tid til JIVEs anden koncert i samarbejdet med Vejle Bibilotek og Vejle Jazzklub. Vi har et vinder-tilbud til alle musik-elskere denne aften. Tag blot børnene og naboer/venner med. Måske har de ikke været til en jazzkoncert før. De vil blive glade.

Den italienske pianist, Antonio Zambrini, besøger JIVE med sin danske trio med bassisten Jesper Bodilsen og trommeslageren Martin Maretti Andersen. Det er vinter, det er på mange måder en kold tid. Der er brug for musik, der skaber ro og balance, og det er netop, hvad denne trios musik kan.

Fra pianoet flyder liflige toner fra en tilsyneladende uudtømmelig musikalsk kilde hos Zambrini.  Hans fjerlette og harmoniske spil på tangenterne blander sig med Jesper Bodilsens flotte basspil, mens Martin Maretti nærmest minimalistisk accentuerer det flot sammenvævede spil. Det er sammenspil af højeste klasse, som de tre dygtige musikere præsenterer. De har så også spillet sammen som trio i flere år og kender hinanden godt. Trioens seneste udgivelse hedder, “Quietly”, og stilhed og ro er nøgleordet for denne aften.

I Italien er Antonio Zambrini et kendt navn. Han har fortolket den italienske sangskat og jazzificeret fx komponisten Nino Rotas musik på fortræffelig vis. Hans rødder er i det folkelige Italien, hvorfra hans musikalske kilde udspringer. Med sit fine og følsomme spil er det naturligt, at Zambrini også har arbejdet meget med brasiliansk musik, især bossa nova, hvilket også har sat sig spor i hans musik.

Antonio Zambrinis danske venner, Jesper Bodilsen og Martin Maretti er blandt de allerbedste musikere i Europa. De er særdeles velkendte i Italien, hvor man har et stort jazzhjerte og et godt øje for musikalsk kvalitet, og i særdeleshed for danske musikere. Utallige samarbejder mellem danske og italienske musikere har været meget frugtbare.

Det er en fornøjelse for JIVE at kunne præsentere et nyt skud på denne jazzblomst, hvor inderlighed og ro er i centrum.

Lineup:
Antonio Zambrini – piano
Jesper Bodilsen – Bas
Martin Maretti Andersen – trommer

Entre 180 kr. / medlemmer 140 kr. / unge-medlemmer 80 kr.

Lukket for kommentarer.