Karmen Röivassepp Quartet

Fredag 7. oktober 19:30, Bygningen i Vejle

Fra Estland – med kærlig hilsen

Karmen Rõivassepp er en ung sangerinde fra Estland, som har valgt Aarhus som sin danske hjemby, byen med det pulserende og mange-facetterede musikliv. Det har i den grad beriget Aarhus og Danmark at møde denne dygtige og personlige stemme. I starten kom hun hertil med sit estiske orkester for en del år siden. Siden er det blevet til et orkester med stærke, unge aarhusianske musikere, der er klar til at erobre verden.

Fra meget tidligt var den nu 29-årige sangerinde et stort talent i Estland, landet med de stolte musiktraditioner. Hun blev anset for en kommende international musiker, og det er nu fuldbyrdet med opholdet på Aarhus Musikkonservatorium og ophold i København og bud fra Europa om optrædener der. Karmen er også solist-sanger foran såvel Aarhus Jazz Orchestra som Radioens Big Band.

Tilbage i 2018 vandt Karmen prisen for “Årets Jazztalent”, et talent som nu er helt udfoldet og vi kan høre denne aften i JIVE. Hun har to udgivelser bag sig; “Dance of Sounds” fra 2018 og “Breathe” fra 2021. Karmen komponerer selv, men synger også meget gerne de kendte mainstream standards i stor og dyb respekt for den tradition, som hun nu selv er blevet en del af.

Det hele bliver båret igennem af hendes smukke rene og klare stemme med den tydelige diktion af ordene. Der synges på engelsk, og så har hun også taget sange med på det smukke estiske sprog. En god stemme brager altid igennem uanset, hvilket sprog, der synges på. Måske er Karmen nået dertil, at hun tør synge en sang på dansk – hvem ved?

Med sig i “Karmen Rõivassepp Quartet” er tre unge musikere fra Aarhus, som spiller stærkt både sammen og enkeltvis. De er hjemme i alle jazzens stilarter, men i dette orkester går man også efter den lidt melankolske, nordiske tradition, som udlandet mest kender Skandinavien for. Det blandes med egne gennemkomponerede, næsten ny-klassiske ting og ind i mellem fri improvisation. Dette orkester kan det hele.

Kom og mød en ung sangerinde og et ungt band på vej mod jazz-toppen.

Lineup:

Karmen Rõivassepp – vocal
Simon Gorm Eskildsen – piano
Martin Schack – piano
Adrian Christensen – bas
Daniel Sommer – trommer

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr + gebyr

Lukket for kommentarer.