Vinter Jazz i Vejle

Så er det på med jazzhatten og afsted til Vinterjazz med Vejle Bibliotekerne, JIVE-jazz i vejle og Vejle Jazzklub! Efter sidste års succes, har vi igen i år sammensat et bredt program med fem koncerter, hvori du både kan tage med på en rejse fra jazzens spæde start, opleve Tue Track og høre hvad jazzen har betydet for ham, swinge med til Nanna Carling Swingband, et show med livsglæde, højt energiniveau og en smittende entusiasme, opleve et kulturmøde mellem klassisk iransk tradition og jazzmusikken og læne dig tilbage og nyde de liflige toner fra dansk/italienske Antonio Zambrini Trio feat. Jesper Bodilsen & Martin Andersen.

Her er en oversigt over de fem koncerter. Rigtig god fornøjelse!

Du kan også læse mere her: http://www.vejle.dk/vinterjazz

 

Koncert i Nørremarkskirken med JIVE – jazz i vejle

Torsdag d. 1.februar kl. 19.30

Camilla Dayyani Group – Jazz møder klassisk møder iransk tradition

JIVE byder velkommen til en smuk koncertoplevelse, som samtidigt er et kulturmøde mellem klassisk iransk tradition og jazzmusikken. Det er sangeren og komponisten Camilla Dayyanis helt store, nyskabende projekt. Sammen med sit eget jazzorkester, Camilla Dayyani group, optræder en strygekvartet samt to iranske musikere med traditionelle, persiske instrumenter.

De fire musikalske elementer (jazz, klassisk, tradition og sang) går virkelig op i en højere enhed. Det er smuk musik til en vanskelig nutid. Her kan du mærke håbet, menneskeligheden og fællesskabet i udfoldelse og det viser i praksis, hvordan kulturer og genrer kan berige hinanden, både musikalsk og i livet som sådan.

Koncerten spilles i Nørremarkskirken.

Læs mere: https://jive-jazz.dk/program-foraar-2024/mine-miniaturer/

 

Arrangement på Vejle Bibliotek – Nørremarken

Emil Sommer Quartet – lyden af jazzhistorien

Tirsdag d. 6. februar kl. 20

Oplev jazzhistoriens udvikling helt tæt på i en live koncert med gennemgang af genrens kæmpe udvikling; helt fra sin spæde start i 1880-90’erne til den enorme bredde, der findes i nutidens jazz. Musikken suppleres med fortællinger om de største milepæle i jazzhistorien for at give et fuldstændigt billede af jazzens snoede sti op gennem det 20. århundrede til i dag.

Med numre som Maple Leaf Rag, So What og Take the A-train vil Emil Sommer og hans quartet lede publikum igennem en aften i jazzens tegn

Læs mere: https://vejlebib.dk/arrangementer/musik/vinterjazz-emil-sommer-quartet-lyden-jazzhistorien

 

Arrangement på Vejle Bibliotek 

Onsdag d. 7. februar kl. 19

Vinylset og artist talk med Tue Track

Hør Tue Track fortælle om sin rejse fra ung jazzentusiast til én af landets mest anerkendte producere. Imellem fortællingerne vender Tue Track nogle af sine yndlingsjazzplader og demonstrerer, hvordan numrene er blevet samplet igennem tiderne.

Allerede under opvæksten i (”Boogie Down”) Daugård blev Tue Track, med det borgerlige navn Anders Lundby Brixen, bidt af en gal pickup, og flere gange om måneden gik turen til Vejle for at låne jazzplader. I et hjørne på musikbiblioteket begyndte en karriere som scratch-og-mix DJ og vinylsamler at tage form, og i dag er Tue Track én af Danmarks mest anerkendte DJs og producere.

Læs mere: https://vejlebib.dk/arrangementer/musik/vinterjazz-vinylset-artist-talk-tue-track

 

Koncert i Bygningen med VEJLE JAZZKLUB
Torsdag d. 8. februar kl. 20
Nanna Carling Swingband (SE)

Oplev den unge stjerne Nanna Carling, som allerede har erobret jazzscener verden over, fra Birdland Jazz Club i New York til Rock That Swing Festival i München. Nanna Carling Swingband leverer glad jazz med et højt tempo og et touch af Paris. Hendes show er et klart udtryk af livsglæde med højt energiniveau og en smittende entusiasme.

Vær med når Vejle Jazzklub byder velkommen til Nanna Carling, der udmærker sig ved at være et enestående talent, og en kommende stjerne på den traditionelle jazzscene.

Læs mere: https://www.vejle.dk/det-sker/oplevelser-og-events/vinterjazz-nanna-carling-swingband-se/

Koncert i Bygningen med JIVE – jazz i vejle

Onsdag d. 21. februar kl. 19.30

Antonio Zambrini Trio VARM ITALIENER I DET KOLDE DANMARK

JIVE byder velkommen til den dansk/italienske Antonio Zambrini Trio feat. Jesper Bodilsen & Martin Andersen. Trioens seneste udgivelse fra 2023 hedder “Quietly” – og stilhed og ro er nøgleordet for denne aften. For fra pianoet flyder liflige toner fra en tilsyneladende uudtømmelig musikalsk kilde hos Zambrini.  Hans fjerlette og harmoniske spil på tangenterne blander sig med Jesper Bodilsens flotte basspil, mens Martin Maretti nærmest minimalistisk accentuerer det flot sammenvævede spil. Det er sammenspil af højeste klasse, som de tre dygtige musikere præsenterer.

Læs mere: https://jive-jazz.dk/program-foraar-2024/zambrini-bodilsen-maretti-andersen/

 

 

 

Lukket for kommentarer.